Unicum Freesia


  Unicum Freesia: Een bloeiende telersvereniging

Krachten bundelen. Met als doel wereldwijd de markt beleveren én beter inspelen op de veranderende wensen van de afnemers. Dat waren in 1996 de drijfveren voor 28 freesiakwekers om de handen ineen te slaan. De telers besloten gezamenlijk hun freesia's te gaan verkopen via termijnhandel. Telersvereniging Unicum Freesia was een feit, op 29 februari 1996.

Sinds deze tijd heeft Unicum haar waarde bewezen als telersvereniging. Inmiddels behartigt de vereniging de belangen van 15 telers met een totaal areaal van ruim 40 hectare en een jaarlijkse productie van niet minder dan 150 miljoen stelen! Die grootte is een garantie om te beantwoorden aan de eisen van een markt in beweging.

  Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde die Unicum kan bieden is die van een leverancier die exact levert wat de klant wil. Bij Unicum koopt men freesia's met zekerheid. In de juiste sortering en de gewenste verpakking. Vanuit de nieuwe vestiging bij bloemenveiling FloraHolland in Naaldwijk heeft Unicum alle faciliteiten in huis om het serviceniveau verder te optimaliseren. Plus een team van bedrijven en medewerkers dat gelooft in de commerciële perspectieven van de freesia!


Handelspartner met concepten op maat

Unicum Freesia teelt niet alleen producten van topkwaliteit. We willen ook partner zijn voor exporteurs en retailers die de commerciële mogelijkheden van een product als de freesia op waarde weten te schatten. Telersvereniging Unicum ontwikkelt graag een concept op maat.
Met Unicum kan de afnemer afspraken maken over zaken als prijs, aflevertijdstip, kwaliteit en verpakking. Met andere woorden, de continuïteit van levering wordt vergroot. Als marketingdeskundigen, die we óók zijn, onderkennen we dat die betrouwbaarheid gelijk op moet gaan met flexibiliteit. Zodat men snel kan reageren op veranderende marktomstandigheden. Unicum denkt mee. Graag en goed. Met rendement als vertrekpunt.


Geïnteresseerd? Zoek dan contact met ons op via www.unicumfreesia.nl